GALANTIN

KOSTANJEVE TAGLIATELLE Z GOBOVO OMAKO

Sestavine za 4 osebe:
TESTENINE
300 g sveže kostanjeve moke
100 g zdroba
3 velike jajca
sol

OMAKA
30 g svežih jurčkov majhnih
2 stroka česna, sesekljana
domače oljčno olje belice
200 g ostrigarjev ali šampinjonov
črni poper sveže mlet
sol
skodran peteršilj ali svež koriande

Priprava testenin:
V moko naredimo jamico in ubijemo jajca, dodamo sol in začnemo jajca z vilicami vmešavati
v moko, da dobimo grobo testo. Ročno naprej gnetemo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Testo damo na krožnik, pokrijemo s folijo in damo za 1/2 ure počivati v hladilnik.
Testo nato razvaljamo na pol centimetra debelo in narežemo na trakove, ter jih spustimo 2
krat čez strojček za valjanje testa. Če strojčka nimate, ga valjajte do cca 0,2 cm debeline.
Narežemo jih na 0,5 cm širine, da nastanejo lepe tagliatelle. Potresemo jih z zdrobom, da se
ne sprimejo.
Kuhamo jih v osoljenem kropu cca. 3 minute, da so “al dente”.

Priprava omake:
V veliki kozici na olju prepražimo česen. Dodamo gobe in pražimo na močnem ognju 6
minut, dodamo poper in malo vode od testenin. Solimo in popramo po okusu in dodamo
sveže narezan peteršilj ali koriander.
Omaki primešamo kuhane tagliatelle in vse skupaj na ognju ” poguslamo”,da se omaka lepo
oprime testenin.

Dober tek vam želimo!