Ghee maslo

Ghee maslo

Ghi je izmed vseh maščob najboljši prenašalec okusov, tako že majhna količina izboljša jed, poglobi okus in ustvari prefinjeno aromo in polnost. Gi mnogi opišemo kot najbolj univerzalno olje na zemlji. Vsebuje vitamine A in vitamin D, ki je kot Sonce, ter E in K vitamina.

Ghee izboljša absorpcijo v telesu saj zlahka veže prehranske snovi v rastlinah, ki topijo maščobo. Pomaga uravnotežiti presežek želodčne kisline ter ohranjati naravno stabilnost in viskoznost želodčnih sten in črevesja. Kot “Kraljeva terapija” pa je odličen kot vazelin, mazivo, mazilo ali krema.
Ghee je idealna maščoba za cvrtje, saj je njegova točka dimljenja (kjer se molekule začnejo razgrajevati) visoka, tudi do 250 °C (482 ° F)  in tako nad stopnjo dimljenja večine rastlinskih olj. Odličen je v kombinaciji z začimbami Ghi ne vsebuje laktoze (sladkor), zato je primeren tudi za ljudi, ki ne prenašajo mlečnih izdelkov. Priporočljiva dnevna količina: 5 čajnih žličk